چند توصیه ساده برای پیشگیری از اختلال هضم
ـ🌺🍂🍃🍂🍃🍂
ـ🍃
ـ 🍂
ـ🍃
ـ🍂
🔖چند توصیه ساده برای پیشگیری از اختلال هضم
چه کارهایی می توان انجام داد تا به دستگاه گوارش یاری رساند و سلامت آن را حفظ نمود؟
در ادامه چند توصیه ساده ارائه شده که رعایت آنها برای حفظ سلامت دستگاه گوارش ضروری است و ما را در حفظ سلامت این سیستم مهم بدن، یاری می رساند:
حجم و نوع غذا باید متناسب با قدرت هضم فرد خورنده در نظر گرفته شود. یعنی آنهایی که هضم بهتری دارند و یا فعالیت های سنگین بدنی دارند حجم بیشتر و وعده های سنگین تر (غذاهایی که هضم طولانی تری دارند مثل تخم مرغ آب پز سفت شده) را راحت تر تحمل می کنند و افراد کم تحرک با خوردن وعده های سنگین در معرض آسیب کوتاه مدت یا بلندمدت قرار دارند.
با افزایش سن قدرت هضم کاهش می یابد؛ لذا همه افراد با افزایش سن، باید به غذاهای کم حجم و زودهضم و سبک روی بیاورند.
نحوه پخت غذاها در سرعت هضم آنها تاثیر بسزایی دارد؛ البته در افراد مختلف به دلیل تغییرات مزاجی و سوء مزاجی معده و دستگاه گوارش باید با مشورت متخصص، روش پخت مناسب را برگزید تا سوءهضم و عوارض آن بروز نکند. یک راه ساده در شناخت روش پخت مناسب این است که بعد از خوردن، هیچگونه احساس ناراحتی از جمله سنگین شدن معده و نفخ بروز نکند.
خوب است بدانید خوشمزه بودن غذا و رعایت تنوع غذایی در وعده های مختلف در سرعت هضم آن نقش قابل توجهی دارد؛ لذا از مصرف غذاهایی که مطابق میل شما نیست پرهیز کنید و سعی کنید غذاها را با افزودنیهای سالم به طعم دلخواه درآورید. البته رعایت تنوع غذایی به معنای مصرف غذاهای متنوع “در یک وعده” نیست، چرا که این کار خود باعث اختلال در هضم می گردد؛ ولی رعایت تنوع در روزهای مختلف هفته یا دو وعده متفاوت به دلیل بالا بردن اشتیاق به غذاها در روند هضم تاثیر مثبت دارد.
👈 همچنین از مدوامت بر مزه های خاص مثل مداومت بر خوردن غذاهای تند یا شور یا چرب بپرهیزید.
🖊دکتر محمدعلی زارعیان ( متخصص طب سنتی ایرانی
🍃
🍂
🍃
🍂
🌺🍂🍃🍂🍃🍂