عوارض مغزی ناشی از مصرف قرص های جلوگیری از بارداری در زمان روزه داری
💑همسران موفق💑
عوارض مغزی ناشی از مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را در زمان روزه داری جدی بگیریم. مغز ما در خطر است.
مصرف قرص های جلوگیری از بارداری به چه علت و در چه شرایطی خطرناک است؟
قرصهای جلوگیری از بارداری که بطور معمول در بازار دارویی ایران وجود دارد حاوی ترکیبات هورمونی استروژن و پروژسترون بوده که جزء استروژنی این داروها میتواند در بعضی افراد و در شرایط خاص، خطر ایجاد ترومبوز (لخته خون) در عروق مختلف را بالا ببرد. در شرایط عادی و زندگی روزمره این ترکیبات معمولا با خطر جدی همراه نیستند ولی در صورتیکه فرد همزمان به یک بیماری التهابی مبتلا بوده و یا به دلیلی مثل روزه داری یا گرمای شدید هوا دچار بی آبی بدن شده باشد؛ خطر ایجاد لخته و انسداد عروق خونی افزایش می یابد.
عارضه مغزی ناشی از مصرف قرص جلوگیری از بارداری در زمان روزه داری چیست و چگونه میتوان از ان جلوگیری کرد؟
یکی از عوارض جدی، خطرناک و حتی کشنده مصرف این داروها در زمان روزه داری افزایش خطر لخته شدن خون در عروق مغزی بوده که معمولا با انسداد وریدهای مغز باعث افزایش فشار داخل جمجمه و سردرد ناشی از آن و گاهی باعث خونریزی در بافت داخل مغز و تشنج میشود. متاسفانه گاهی بعلت وسیع بودن لخته و انسداد عروق مختلف مغز عوارضی جبران ناپذیر و حتی مرگ نیز رخ میدهد. پیشگیری از این عوارض تنها با عدم مصرف بیجای قرصهای جلوگیری از بارداری میسر است. برای جلوگیری از این عوارض، کافی است که در زمانهایی که بدن ما با بی آبی مواجه است مثل روزه داری در ایام گرم سال بهیچ وجه ازین داروها استفاده نکنیم. با این کار میتوانیم زندگی بهتری به خود و اطرافیانمان هدیه دهیم.
در صورت مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری در زمان بی ابی بدن چگونه میتوان ازین عوارض جلوگیری کرد؟
تنها راه قطعی جلوگیری ازین عوارض، قطع مصرف این ترکیبات در زمان بی ابی بدن است. به این ترتیب و با توجه به عوارض جدی مصرف این ترکیبات در زمان بی ابی بدن، بهیچ وجه استفاده از قرصهای جلوگیری از بارداری برای به تاخیر انداختن خونریزیهای قاعدگی باهدف روزه داری کامل در دین مبین اسلام توصیه نشده است. چرا که با این روش ممکن است آسیبی برگشت ناپذیر به جسم شما تحمیل شود که این مساله با اصول اولیه موجود در احکام روزه داری مبنی بر حفظ سلامتی کامل منافات دارد.
چه علایمی را در فرد مصرف کننده این ترکیبات در زمان بی ابی بدن باید جدی گرفت؟
با توجه به اینکه این داروها منجر به ایجاد لخته در سیستم وریدی مغز و کاهش خروج خون از جمجمه میشوند، بیمار در ابتدا معمولا دچار یک سردرد شدید و مداوم شده که با دراز کشیدن بدتر و با نشستن و راه رفتن بهتر میشود. بعد از چند روز و درصورت عدم درمان، ممکن است با گسترش لخته موجود در عروق؛ خونریزی مغزی، تشنج، کوما و حتی مرگ رخ دهد. بنابراین توصیه میشود در صورت بروز سردرد شدید مداوم که با مصرف مسکن فقط بطور موقتی بهبود یافته و با دراز کشیدن بدتر میشود، حتما به پزشک مراجعه نمایید. تایید تشخیص این بیماری بعد از شرح حال و معاینه بالینی با ام ار ای بوده و در صورت تایید بلافاصله باید فرد در بیمارستان بستری شده و داروهای ضدانعقاد خون دریافت نماید.
بیایید با مغز خود مهربان باشیم.
🗣
دکتر فردوس نظری
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب
@Hamsaraane