بهداشت کودکان…
همانطور که کوتاهی در امر بهداشت کودکان، راه مریض شدن را برای آنان هموار میکند،زیادهروی در بهداشت کودک هم او را در برابر مریضیها، آسیبپذیر میکند.
بدن کودکان، مانند بزرگسالان، ساز و کار (سیستم) دفاعی دارد و این ساز و کار دفاعی، اگر با دشمنان خود مبارزه نکند، ضعیف میشود و در مقابل بیماریها، توان خود را از دست میدهد.
محقّقان علم پزشکی، علاوه بر نهی از کوتاهی در امر بهداشت کودکان، به والدینی که نسبت به بهداشت کودکان افراط میکنند، هشدار دادهاند.
بررسیهای گسترده توسّط محقّقان انگلیسی، نشان میدهد بر خلاف تصوّر عمومی، کودکانی که در محیطهای بسیار ضدّ عفونی و به دور از هر گونه میکروب زندگی میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. علّت این امر نیز این است که سیستم ایمنی و دفاعی کودکان، بسیار حسّاس است و چنانچه هیچ آلودگیای در محیط نباشد و یا به مقدار زیاد از مواد شیمیایی ضدّ عفونی کننده در محیط استفاده شود، بدنشان آمادگی مقابله با عوامل خارجی را نداشته و به کمترین عامل، واکنش نشان داده و احتمال ابتلا به بیماری در آنها افزایش مییابد. چنانچه کودکان در محیطهای آلوده با کمترین امکانات بهداشتی نیز زندگی کنند، از آن جا که مرتّب در معرض ابتلا به انواع آلودگی و عفونت قرار دارند، سیستم دفاعی و ایمنی بدنشان ضعیف شده و احتمال بروز بیماری در آنان، افزایش مییابد.
کارشناسان، عقیده دارند ابتلا به بیماریها، بویژه در سنین کودکی، ناشی از ضعف سیستم دفاعی و ایمنی بدن است و بررسیها نشان داده در هر دو وضعیت، بیشترین احتمال آسیب وجود دارد به همین دلیل، بهتر است کودکان، در محیط و شرایط معمولی رشد کنند و نظافت محیط، به حدّ اعتدال، رعایت شود.
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی