ابعاد مراقبت امام حسین علیهالسّلام و یارانش از حجاب بانوان درکربلا و روزهای اسارت
🔴ابعاد مراقبت امام حسین علیهالسّلام و یارانش از حجاب بانوان درکربلا و روزهای اسارت
⏪بعد از خواندن این یادداشت تکلیف همه با لاک سیاه و دختران بیحجاب هیاتها مشخص میشود. بیحجابی و اهمیت ندادن به عفاف هیچ سنخیتی با فرهنگ عاشورا و سیره زندگی امام حسین و شهدای کربلا ندارد .
🔻 زمانی که کاروان در مدینه به راه افتاده امام دستور میدهد مردان دور شوند، حضرت زینب و امکلثوم، رویشان پوشیده و با کمک حضرت عباس به محمل سوار میشوند.
منبع:موسوعه کلمات امام حسین، تحقیقات باقر العلوم، قم: مؤسسه الهادی، چاپ اول، ص 297-298
🔻وقتی که حضرت زینب قصد پیاده شدن از کجاوه برای اتراق درکربلا داشتهاند، محارم مثل جنابان عباس وعلی اکبر ایشان را همراهی میکنند
🔻امام حسین (علیهالسلام) دستوردادند خندق دور خیمههای بانوان را بکَنند که دشمن از آن طرف نتواند به خیمه حمله کند وحتی ریسمانهای خیام را به هم گره زدندکه دشمن نتواند نفوذکند.
منبع: ارشاد، ج2، ص 95-93
🔻حضرت عباس در شب عاشورا نگران وضعیت حضرت زینب در اسارت بوده وگریه کرده اند.
منبع :فاطمه زهرا شادمانی، دل پیامبر، ص 862
🔻عصر عاشورا امام خطاب به زنان حرم میفرماید، موقع حمله دشمن چادرها را محکم به کمر گره بزنید که موقع فرار چادر از سرتان شل نشود
🔻امام حسین در عصر عاشورا به فرات میرسد و مشتی آب به دستش میگیرد،یکی ازحرامیان میگوید حسین چه میکنی که به خیمه زنان حمله کردهاند، امام تشنه آب را نمینوشد و به طرف خیمهها برمیگردد.
منبع:مناقب آل ابی طالب، ج 4، ص 58؛ علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 45، ص 51
🔻جمله معروف امام که میفرمایند اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید، زمانیست که امام در آخرین لحظات عمر مبارکشان بوده اندو حرامیان به سمت خیمه بانوان حمله میکنند.
منبع:بحار، ج45، ص51
🔻 لحظات آخر زندگی امام، متوجه حمله دشمن به خیمهها میشوند عبارت دوم را میفرمایند: این منم که با شما میجنگم و شما هم با من مبارزه میکنید. زنان را گناهی نیست، پس متجاوزان و ستمگران و جاهلان خود را مادام که زندهام از خیمه گاه من باز میکنم.
منبع :خوارزمی، مقتل الحسین، همان، ج 2، ص 32؛ لهوف ابن طاووس، همان، ص 119؛ بحارالانوار، همان، ج 45، ص 🔻
تنها جایی که امام درخواست کمک میکند برای مراقبت از اهل حرم است.میفرمایند:
آیا رحمکنندهای هست که به خاندان پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) ترحم کند؟ آیا یاریکنندهای هستند که فرزندان پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) را یاری دهند؟ آیا کسی هست که به فریاد فرزندان زهرا بتول برسد؟ آیا دفاعکنندهای است که از خانواده رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) دفاع کند».
منبع:حیاه الامام حسین (علیهالسلام)، باقر شریف القرشی، دارالکتب العلمیه، قم، اول، ج 3، ص 274
🔻زمانی که امام به گودی قتلگاه می افتند وبانوان حرم سوی ایشان میآیند امام تذکر میدهند مراقب باشید که گردن هایتان را خراش ندهید
منبع: دانشنامه امام حسین (علیهالسلام)، ج6، ص 57
🔻بعد از هجوم دشمن به خیمهها حضرت سکینه در اثر ضربه بیهوش میشوند،به هنگام بیداری اولین چیزی که شکایت میکنند باز شدن حجاب ایشان است
منبع:بحار، ج 45، ص60
🔻تنها درخواستی که بانوان حرم از عمر سعد کرده اند برگرداندن چادر و مقنعه بوده است.
منبع :ارشاد، ج2، ص112
🔻و تنها هدایا و نذوراتی که در طول اسارت از مردم قبول کرده اند لوازم حجاب بوده است.
منبع:بحار، ج45، ص108
🔻حضرت زینب در مجلس یزید بت آستین صورت خود را پوشانده بودند
خصائص زینبیه، ص 156
🔻درخواست امام سجاد علیه السلام از ابن زیاد برای همراهی کاروان اسرا مرد پاکدامن بود.
منبع :تاریخ طبری، ج4، ص 350
🔻بانوان در مسیر اسارت برروی شتر، سرهایشان پایین بودو صورتشان را با لباس و آستین میپوشاندند تا هرکسی آنها را نبیند
منبع: أمالی الصدوق، ص166
🔻زمانی که کاروان اسرا به شام نزدیک شد، ام کلثوم از شمرخواست، آنها را از دری وارد شام کنند تا مردم کمتر آنها را ببینند.حضرت ام کلثوم خطاب شمر گفت: از بس ما را دیدند،خواریم.
منبع:بحار، ج 45، ص127
🔻حضرت سکینه در ورودی شام به سهل بن سعد شامی فرمود:«ای سهل! اگر ممکن است بگویم تا این سرها را از اطراف ما دور کنند تا مردم با تماشای این سرها کمتر به حرم خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) نگاه کنند
منبع :بحار، 45، ص127
🔻حضرت زینب در خطبه مجلس یزید به پوشیده بودن زنان وکنیزان یزیدو آوارگی اهل بیت پیامبر در مقابل نامحرمان اعتراض میکنند و میفرمایند:«آیا عدالت است که زنان و کنیزانت را در پس پرده مینهی و دختران پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) را به ،پردهشان را دریده به اسارت میبرند، صورت هایشان را دور کرده، از این شهر به آن شهر میبرند، جلوی چشم اهالی آبادیها، ظاهر میشوند و…، در حالى که از مردانشان، سرپرستان آنها نیست و حمایتگرى ندارند؟!
منبع:دانشنامه امام حسین (علیهالسلام)، ج 8، ص317)
✍عالیه سادات
✅